Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kielimatkat

Lähde kielimatkalle ja opiskele kieliä ulkomailla

Mikä on kielimatka?

Kielimatkat tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden sukeltaa kielten kiehtovaan maailmaan aidossa ympäristössä. Vaihtoehtoja on lukuisia - opiskele esimerkiksi englantia Australiassa, arabiaa Egyptissä, espanjaa Karibialla, italiaa Sisiliassa, ranskaa Kanadassa - sinä päätät! Suuresta valikoimasta löydät varmasti itseäsi kiinnostavan kielen sekä kohteen.

Lähde sinäkin kielimatkalle!

Kielimatkat ovat useimmiten muutaman viikon pituisia. Kielikursseihin kuuluu päivittäiset oppitunnit kielikouluissa. Useimmiten kielikurssilaiset asuvat paikallisissa perheissä. Kieliopetuksen lisäksi kurssilaisille järjestetään yhteistä vapaa-ajanohjelmaa ja retkiä, joiden myötä on helppo tutustua kurssitovereihin. Opiskelun ohessa järjestettävät tapahtumat ovat oiva tapa tutustua pakalliseen kulttuuriin ja lisäksi jokainen kurssilainen kerää kielimatkasta itselleen upeita kokemuksia! Ja mikä parasta, kielitaito ja sillä kommunikointi karttuu myös luokkahuoneen ulkopuolella!

Kielimatkoilla kartoitetaan usein kurssilaisen lähtötaso, jonka jälkeen hän valitsee juuri hänelle sopivan kurssin. Kursseja on eritasoisia, joten niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin kieltenopiskelijoille löytyy oma vaihtoehtonsa.

Kielimatkoja on eritasoisia ja eriteemaisia. Erityisiin teemamatkoihin sisältyy usein harrastustoimintaa esimerkiksi erilaisia urheilulajeja. Kielimatkoja on tarjolla niin nuorille, kuin aikuisillekin yrityksen tarjonnasta riippuen.

Kielimatkalla opiskellaan vierasta kieltä aidossa kieliympäristössä

Kielimatka on loistava aktiiviloma sinulle, joka haluat yhdistää huvin ja hyödyn. Suurin osa kielimatkoista on suunnattu nuorille, mutta kielimatkoja järjestetään myös aikuisille. Kielimatkoja on tarjolla lukemattoman moniin maihin ympäri maailman, ja siten kielimatkoilla voit opiskella miltei mitä tahansa kieltä. Kielimatka on ikimuistoinen kokemus josta on varmasti hyötyä niin opiskellessa kuin työelämässäkin.

Kielikurssijärjestäjät

Kotimaiset ja ulkomaiset kielikoulut järjestävät kielimatkoja ja kielikursseja niin nuorille kuin aikuisillekin. Tarjona on hyvin laajaa, joten juuri sinulle sopivan kielikurssin, opiskelumuodon, osaamistason ja majoituksen valitsemiseen kannattaa käyttää hetki aikaa. Oikean kurssin valinta onkin ratkaisevaa onnistuneen ja ikimuistoisen kielikurssin takaamiseksi.

Monet kurssien järjestäjistä on kaupallisia toimijoita, minkä vuoksi laajaa kurssitarjontaa on hyvä vertailla huolellisesti, etenkin hintojen ja kurssien pituuden puolesta. Osa kielikouluista voi kuulua kohdemaan opetusviranomaisten tunnustamaan verkostoon, mikä yleensä takaa sen, että toiminta on laillista ja korkealaatuista

Mikä on kielimatka?

Kysymyksiä ja vastauksia kielimatkoista

Kuinka pitkiä kielimatkat ovat?

Kielimatkojen pituudet vaihtelevat suuresti, mutta matkanjärjestäjästä riippuen yleensä kahdesta viikosta eteenpäin eikä ylärajaa ole.

Pitääkö kieltä osata ennen matkaa?

Kieltä ei tarvitse osata ennen kielimatkaa, vaan opiskelun voi mainiosti aloittaa juuri kielimatkalla. Kielimatkojen tasot vaihtelevat aloittelijoista jo edistyneimpiin.

Miten kielen osaamistaso määritellään?

Kielimatkan ensimmäisenä päivänä opiskelija tekee kielitestin, jonka perusteella hänet jaetaan kielitaitoaan vastaavaan ryhmään.

Miten kielimatkalla asutaan?

Kielimatkalla asutaan isäntäperheessä tai asuntolassa. Asumismuotoon voi itse vaikuttaa.

Kuinka paljon kielimatka maksaa?

Kielimatkojen hinnat vaihtelevat matkajärjestäjittäin, mutta hintaan vaikuttaa matkakohde, matkan pituus sekä opetuksen intensiivisyys. Tarkat hinnat löydät kielimatkojen järjestäjien omilta sivuilta.


Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.