Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kielikurssien hinta ja rahoitus

Kielimatkan rahoitus

Kielikurssien hinta ja rahoitus


Kielimatkojen kestot ja hinnat vaihtelevat suuresti kielimatkajärjestäjien mukaan. Vertailussa tulee ottaa huomioon etenkin ryhmien koko, tasotestaus, opettajien pätevyys ja käytetyt opiskelumateriaalit sekä mahdollinen oheistoiminta.

Saako kielikursseille apurahaa?

Kielikursseilla opiskelun joutuu rahoittamaan yleensä itse. Kielimatkoihin haettavia aurahoja on vähän eikä kielikurssille myönnetä myöskään Kelan opintotukea. Kielikurssiapurahoja kannattaa kuitenkin tutkia esimerkiksi CIMOn kautta. Myös Opetushallitus myöntää apurahoja kielen ja kulttuurin kesäkursseille Tšekkiin ja Bulgariaan. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että Opetushallituksen ja CIMOn kielikurssiapurahat on tarkoitettu kyseisen kielen vähintään ainetason opiskelijoille tai tietyn maan kieleen ja kulttuuriin liittyviin opintoihin maisteritason opiskelijoille. Jos unelmanasi on lähteä kielikurssille, kannattaa alkaa kerätä säästöjä matkaa varten hyvissä ajoin.

Kielikurssien majoitus

Kielimatkojen majoitusvaihtoehtoja on useita. Useimmilla kielikursseilla majoitutaan paikallisiin isäntäperheisiin. Tällaisen majoituksen myötä opiskelija saa erinomaisen mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja päästä harjoittelemaan kieltä. Muita asumismuotoja ovat esimerkiksi oppilaitosasuntolat, jotka jaetaan muiden opiskleijiden kanssa sekä yksityisiltä markkinoilta itse etsittävät asunnot.


Lue lisää:

Kielimatka on enemmän kuin opiskelua!


Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.