Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kielikurssien hinta ja rahoitus

Kielikurssien hinta ja rahoitus

Kielikurssien hinta ja rahoitus

Kielimatkojen kestot ja hinnat vaihtelevat suuresti kielimatkajärjestäjien mukaan. Vertailussa tulee ottaa huomioon etenkin ryhmien koko, tasotestaus, opettajien pätevyys ja käytetyt opiskelumateriaalit sekä mahdollinen oheistoiminta.

Lisäksi kannattaa ottaa selville tarjolla olevat majoitus- ja asumismuodot. Kielimatkojen majoitukset vaihtelevat aina perhemajoituksesta oppilaitosasuntolaan tai jopa yksityisiltä markkinoilta itse etsittävään asuntoon.

Saako kielikursseille apurahaa?

Kielikursseilla opiskelun joutuu rahoittamaan yleensä itse. Kielimatkoihin haettavia aurahoja on vähän eikä kielikurssille myönnetä myöskään Kelan opintotukea. Kielikurssiapurahoja kannattaa kuitenkin tutkia esimerkiksi CIMOn kautta. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että CIMOn kielikurssiapurahat on tarkoitettu kyseisen kielen vähintään ainetason opiskelijoille tai tietyn maan kieleen ja kulttuuriin liittyviin opintoihin maisteritason opiskelijoille. Jos unelmanasi on lähteä kielikurssille, kannattaa alkaa kerätä säästöjä matkaa varten hyvissä ajoin.

Kielikurssien majoitus

Kuten jo aikaisemmin mainitsimme, kielikurssien asumisvaihtoehtoja on useita. Useimmilla kielikursseilla majoitutaan paikallisiin isäntäperheisiin. Tällaisen majoituksen myötä opiskelija saa erinomaisen mahdollisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja päästä harjoittelemaan kieltä. Muita asumismuotoja ovat esimerkiksi oppilaitosasuntolat sekä yksityisiltä markkinoilta itse etsittävät asunnot.


Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.